Moaștele Sfântului Apostol Andrei, la Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor

Românii vor avea în acest an binecuvântatul prilej de a se închina și săruta moaștele ocrotitorului țării noastre, Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, informează TRINITAS TV. Capul Sfântului care i-a încreștinat pe strămoșii noștri va ajunge pentru prima dată la București, cu ocazia hramului Catedralei patriarhale din toamnă.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a aprobat la stăruința Arhiepiscopului Atenei și a întregii Elade, Preafericitul Ieronim, ca în anul 2011, Anul Botezului și al Cununiei, anul botezării noastre de asemenea ca popor creștin, botezare care începe cu Sfântul Apostol Andrei să avem ca binecuvântare deosebită prezența capului Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat care este și ocrotitorul României. Întrucât noua catedrală are și hramul Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României, pe lângă Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, ne-am gândit ca să-i dăm un impuls, o încurajare a lucrării de construire a Catedralei Mântuirii Neamului și prin această prezență a Sfântului Apostol Andrei”, a arătat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Capul Sfântului Andrei a ajuns pentru prima în țara noastră la Iași, în anul 1996, tot la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente