Moaștele Sfântului Apostol Andrei la Paraclisul noii Catedrale Patriarhale

În ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei Ocrotitorul României credincioșii din Capitală s-au putut închina la moaștele celui Întâi chemat la Apostolat de către Mântuitorul Iisus Hristos. Acestea au fost aduse de la Paraclisul istoric al Reședinței patriarhale.

După cum informează TRINITAS TV, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, în cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul a spus: „Slavă și cinste și laudă și mulțumire cu recunoștință se cuvin Preabunului Dumnezeu, Mântuitorului nostru Iisus Hristos, că prin rugăciunile Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat de El la apostolie ne-a învrednicit să fim părtași la cel dintâi hram al Catedralei Mântuirii Neamului care, iată, începe să se contureze tot mai mult, împlinindu-se idealul de 130 de ani al poporului român. Hramul principal este Praznicul Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la ceruri, iar cel de-al doilea hram, la fel de important ca primul, este Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei. Prin harul lui Dumnezeu, anul acesta, în Paraclisul închinat Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, Sfântului Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului și Maicii Domnului – Prodromița care este Paraclis Patriarhal, în acest ansamblu al Catedralei Mântuirii Neamului, a fost posibil să săvârșim slujba de hram, Sărbătoarea Sfântului Andrei, a Catedralei Mântuirii Neamului”.

Numeroși credincioși au participat la slujba Sfintei Liturghii și s-au închinat la racla cu sfintele moaște.

Moaștele Sfântului Apostol Andrei vor rămâne la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului până la sfârșitul acestei zile.

Comentarii Facebook


Știri recente