Moaștele Sfântul Apostol Andrei vor fi aduse în România pentru a doua oară

Moaștele Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat și Ocrotitorul României, au fost aduse pentru prima dată în țara noastră în urmă cu 15 ani, la Iași. În felul acesta, Sfântul revenea pe pământul românesc, după aproape 2000 de ani de când pășise pe aceste meleaguri pentru a răspândi Evanghelia lui Hristos.

Racla care adăpostește Cinstitul cap al primului Apostol al lui Hristos a fost adusă atunci în țara noastră de Înaltpreasfințitul Părinte Nicodimos de Patras.

„Cu prilejul vizitei sale Mitropolitul Nicodimos a așezat pe note troparul pe care Mitropolitul Moldovei de atunci l-a alcătuit pentru aducerea moaștelor Sfântului Andrei la Iași. Din acel moment ziua în care moaștele au pășit pe pământ românesc a fost înscrisă în calendarul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, dar și al întregii Biserici Ortodoxe Române”, a mărturisit preacuviosul părinte Timotei Aioanei, Mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale.

Troparul aducerii moaștelor Sfântului Apostol Andrei în România va fi cântat luni, în cadrul tradiționalei procesiuni „Calea Sfinților”.

În acest tropar alcătuit special pentru momentul respectiv se spune că Sfântul Apostol Andrei a venit în România, locul unde a propovăduit. Este acolo un citat care spune în România iarăși ai venit, unde pe Hristos Domnul L-ai propovăduit. Acest tropar are actualitate și acum pentru că vom cânta din nou în România iarăși ai venit. O altă venire întâmpinată cu evlavie de credincioșii din București și din țară pentru Apostolul Cel dintâi chemat care ne-a adus lumina Evangheliei Mântuitorului”, a mai spus preacuviosul părinte Timotei Aioanei, Mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale.

Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei va fi dus, la sfârșitul săptămânii viitoare, și în orașele Sibiu și Alba Iulia, cu prilejul proclamării canonizării mitropoliților Andrei Șaguna și Simion Ștefan, după cum ne informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente