Moaștele Sf. Nifon Patriarhul Constantinopolului au fost aduse spre închinare credincioșilor din Episcopia Caransebeșului

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 13 septembrie 2009, un sobor de arhierei format din Înaltpreasfințitul Irineu Mitropolitul Olteniei, Preasfințitul Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Lucian Episcopul Caransebeșului au săvârșit Sfânta Liturghie la catedrala istorică Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Caransebeș, în prezența lucrătoare a moaștelor Sf. Ierarh Nifon Patriarhul Constantinopolului. La Sf. Liturghie au participat numeroși credincioși dornici a se închina la racla cu Sf. Moaște și a lua binecuvântare, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului.

Înaltpreasfințitul Irineu a ținut un bogat cuvânt de învățătură, vorbind despre Taina Crucii și despre cinstirea sfinților. La final Preasfințitul Lucian i-a dăruit un engolpion și o cruce de binecuvântare, mulțumindu-i Înaltpreasfințitului Irineu pentru dragostea arătată si pentru binecuvântarea primită cu ocazia pelerinajului moaștelor Sf. Ierarh Nifon Patriarhul Contantinopolului în Episcopia Caransebeșului.

În ieri seară, moaștele Sf. Nifon au ajuns în municipiul Reșița, unde au fost depuse spre închinare în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, iar în această dimineață au fost depuse înaintea Crucii-Monument de pe Muntele Mic.

Comentarii Facebook


Știri recente