Moaștele Sf. Nectarie la biserica botoșăneană Lișmănița

La biserica „Sfântul Ilie” din localitatea botoșăneană Lișmănița, sute de credincioși s-au închinat astăzi, 25 mai 2012, la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie. Sfintele moaște au fost aduse acolo, ieri seară, și vor rămâne până astăzi, la ora 20:00, potrivit Radio TRINITAS.

În data de 24 mai, la întâmpinarea sfintelor moaște, în lăcașul de cult a fost oficiat Acatistul Sf. Ierarh Nectarie, apoi biserica a fost deschisă până în miezul nopții astfel, credincioșii au putut să se închine odoarelor sfinte. Astăzi, lăcașul de cult a fost deschis încă din primele orele ale dimineții, apoi a fost oficiată Sfânta Liturghie, în prezența a sute de credincioși,după cum a precizat părintele paroh Vlad Drob.

De asemenea, parohul bisericii din Lișmănița a mai spus că o parte din banii dați de credincioșii care s-au închinat la moaștele Sfântului Nectarie vor fi donați pentru tratarea unui copil din parohie bolnav de cancer.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…