Moaștele Sf. Mare Mucenic Mercurie, la Râmnicu-Vâlcea

Sute de pelerini au fost prezenți în această dimineață la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, la slujbele dedicate „Sfântul Mare Mucenic Mercurie”, sărbătorit de Biserica Ortodoxă informează Radio TRINITAS.

Lăcașul de cult păstrează din anul 1767, capul sfântului Mercurie. Credincioșii sunt așteptați să se închine în număr mare la racla cu moaștele marelui mucenic.

Parte din moaștele sfântului se află și la Biserica „Sfântul Mercurie” din cartierul bucureștean Titan. Ele au fost scoase în procesiune, ieri, și așezate sub un baldachin în afara lăcașului de cult.

Racla va rămâne aici până când ultimul credincios se va închina sfintelor moaște ne-a spus Părintele paroh Paul Lepădatu. Sfântul Mare Mucenic Mercurie a trăit în secolul al 3-lea, a fost de neam scit, conducător de oști și sfetnic al împăraților romani Decius și Valerian.

A fost creștin prin Sfântul Botez și apărător nebiruit al creștinătății. A căzut în dizgrație, a fost întemnițat și apoi ucis în orașul Cezareea din Capadocia, în a 25-a zi a lunii noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente