Moaștele Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul aduse spre închinare în Parohia „Valea Cetății” din Brașov

Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul au ajuns, astăzi, 11 februarie, în parohia „Valea Cetății” din Brașov. Ele au fost aduse de la Catedrala Mitropolitană „Înălțarea Domnului” din orașul Koropi-Grecia de o delegație din Mitropolia de Mesogheas și Lavreotikis.

Racla cu sfintele moaște a fost adusă în cadrul unei procesiuni la care a participat un sobor impresionant de preoți, înconjurat de sute de credincioși.

Părintele paroh Corneliu Gârbacea a oferit mai multe informații despre bogatul program liturgic ce va însoți pelerinajul din aceste zile: „Vom săvârși vineri seara Vecernia și un Acatist al Sfântului Nectarie. Sâmbătă dimineața între orele 10:00 și 12:00 vom săvârși Paraclisul Sfântului Nectarie și Sfânta Taină a Maslului. Sâmbătă seara Vecernia și Acatistul al II-lea al Sfântului Nectarie. Duminică, vom avea liturghie arhierească săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Duminică seara vom săvârși Vecernia și al doilea Paraclis al Sfântului Nectarie. Sfintele moaște vor rămâne în Biserica noastră până joi, 17 februarie”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…