Moaștele Sf. Cuv. Parascheva au fost scoase din Catedrală spre închinare

Mii de credincioși sunt prezenți în această perioadă la Iași, de sărbătoarea Sfintei Cuv. Parascheva.

În această dimineață, la 11 octombrie 2012, în jurul orei 06:30, după săvârșirea Acatistului Sf. Cuvioase Parascheva, racla cu sfintele sale moaște împreună cu moaștele Sfântului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, aduse de la Mănăstirea Kitaev – Ucraina, au fost purtate în pelerinaj înconjurul Catedralei prin Bulevardul „Ștefan cel Mare și Sfânt” și apoi au fost așezate în baldachinul special amenajat din fața Catedralei, pentru închinare.

Procesiunea a fost condusă de PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor care a oficiat apoi, începând cu ora 09:00, Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența miilor de pelerini prezenți la Iași.

Sărbătoarea Ocrotitoarei Moldovei va continua astăzi, începând cu ora 17:00, la Mănăstirea „Sf. Trei Ierarhi”, în Sala Gotică, cu lansare în format e-book a două lucrări: Sfânta Parascheva de la Iași (album) și Viața Părintelui Cleopa. De asemenea, va avea loc și lansarea oficială a lucrării Cuvioasa Parascheva – Sfânta populară a Ortodoxiei, în istoria și evlavia poporului român (autori: Pr. Prof. Dr. Ion Vicovan și Pr. Cătălin Adumitroaiei).

Comentarii Facebook


Știri recente