Moaștele Sf. Calinic de la Cernica în Episcopia Severinului și Strehaiei

Episcopia Severinului și Strehaiei se pregătește de un moment de maximă importanță pentru viața duhovnicească a clerului, credincioșilor, monahilor și monahiilor din cuprinsul ei, respectiv aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Mănăstirea Cernica. Astfel, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și cu purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, racla cu moaștele Sfântului Calinic va fi adusă la Drobeta Turnu Severin în zilele de 3 și 4 mai.

Racla cu sfintele moaște va ajunge în cetatea de pe malul Dunării, joi, 3 mai, la ora 18.00 și va fi așezată spre închinare într-un loc special amenajat din fața Catedralei Episcopale. Se va săvârși slujba privegherii (Vecenia cu Litie și Utrenia) precum și Acatistul Sfântului Ierarh Calinic, după care sfintele moaște vor fi așezate în Paraclisul Catedralei Episcopale.

În dimineața zilei de vineri 4 mai, racla va fi așezată din nou în fața Catedralei, urmând ca de la ora 09.00 să fie săvârșită Sfânta Liturghie de către Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, avându-i alături pe ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei.

Începând cu ora 16.00, de la Severin, sfintele moaște vor fi purtate în Episcopia Slatinei și Romanaților. Aici vor rămâne la Mănăstirea Clocociov până sâmbătă, 4 mai, după Sfânta Liturghie, când se vor întoarce la Mănăstirea Cernica.

Comentarii Facebook


Știri recente