Moaștele Sf. Andrei Criteanul, la Constanța

Sute de credincioși s-au închinat la Moaștele Sfântului Andrei Criteanul aduse aseară din Grecia la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, după cum informează Radio TRINITAS.

Ele au fost aduse de o delegație a bisericii Greciei condusă de Înaltpreasfințitul Iacob, Mitropolitul grec de Mitilini, cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

Racla cu Sfintele Moaște va fi dusă în procesiune mâine de la Catedrala Arhiepiscopală din oraș la Peștera Sfântului Apostol Andrei.

Mai multe informații aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Avem privilegiul să fie aduse moaștele Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iacob. Este o bucurie foarte mare pentru că toți credincioșii cunosc poezia religioasă, cântarea de căință a Sfântului Andrei Criteanul pe care o murmură în fiecare post mare și acum au ocazia și acum să se întâlnească cu Sfântul Andrei Criteanul. Zilele acestea vom săvârși Canonul Sfântului Andrei ca moment de întâlnire și ca pildă de căință către Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente