Moaștele Cuviosului Antipa de la Calapodești la Mănăstirea „Christiana”, din Capitală

Biserica Ortodoxă îl va prăznui luni, 10 ianuarie, pe Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești. Sfântul va fi cinstit în mod deosebit la Mănăstirea „Christiana”,(foto) din Capitală. Lăcașul de cult adăpostește, din anul 2002, fragmente din moaștele Cuviosului Antipa, informează TRINITAS TV.

În prezent, la Mănăstirea „Christiana” situată în Șoseaua Pipera din sectorul 2 din Capitală, se află 16 maici și surori. Dintre aceastea una este medic, iar zece sunt asistente medicale, cele mai multe lucrând și în cadrul așezământului social pentru bătrâne, care funcționează în incintă, dar și în diferite spitale și fundații de binefacere din Capitală.

Mănăstirea „Christiana” poartă hramurile „Pogorârea Duhului Sfânt, „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…