Moaștele a trei sfinți, la hramul Catedralei Patriarhale din București

Pe 24 octombrie, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale, vor fi aduse la București moaștele Sfântului Vasile cel Mare. Acestea vor fi aduse de la Atena de o delegație a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, informează TRINITAS TV.

Cu aceeași ocazie, credincioșii se vor putea închina și la moaștele Sfântului Grigorie de Nazianz și ale Sfântului Grigorie de Nyssa. Aduse de la Viena, moaștele Sfântului Grigorie Teologul au ajuns la București încă de joi, fiind depuse în Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Reședința Patriarhală. Au fost dăruite Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către cardinalul Christoph Schonborn, Arhiepiscopul Vienei, fiind aduse de părintele Nicolae Dura, parohul bisericii românești din capitala Austriei.

Moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa vor fi aduse spre închinare, în Dealul Mitropoliei, de la Biserica „Domnița Bălașa” din București.

Inițiativa prezenței moaștelor celor trei sfinți la sărbătoarea Bucureștilor aparține Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru a marca astfel anul omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Părinți Capadocieni.

Comentarii Facebook


Știri recente