Moaște de la Catedrala Patriarhală, la parohia din Techirghiol

Cu prilejul prăznuirii Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, a fost sărbătorit ieri, 20 iulie, hramul Bisericii ‘Sfântul Ilie’ din Techirghiol. Evenimentul a fost marcat de aducerea în procesiune a sfintelor moaște de la Catedrala patriarhală din București. De asemenea, s-au făcut rugăciuni pentru venirea ploilor la vremea cuvenită, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, citat de „Ziarul Lumina”.

La biserica Parohiei ‘Sfântul Ilie Tesviteanul’ din Techirghiol au fost aduse din seara zilei de 17 iulie sfintele moaște de la Catedrala patriarhală, printre care cele ale Sfinților Mc. Serghie și Vah, ale Sfinților 40 de Mucenici, ale Sfinților Mucenici Trifon, Elefterie, Marina, Anastasia, Artemie și ale Sfântului Cuvios Gheorghe Hozevitul. ‘Prăznuirea Sf. Prooroc Ilie este un bun prilej de a ne ruga lui Dumnezeu pentru ca ploile să vină la vreme cuvenită spre a aduce rod bogat și binecuvântare și să înceteze acolo unde prisosesc. Împreună cu credincioșii parohiei, am făcut o colectă constând în haine și alimente pentru cei care au avut de suferit de pe urma inundațiilor. Rugăciunile pentru ploaie au fost făcute timp de trei zile, de duminică și până în ziua de ieri’, a declarat părintele paroh al Parohiei Techirghiol, Viorel Daniel Pasmangiu.

Biserica ‘Sfântul Ilie’ a împlinit centenarul anul trecut de la punerea pietrei de temelie. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat la sărbătorirea ocrotitorului și a înmânat părintelui paroh Viorel Daniel Pasmangiu diploma de onoare ‘Sfântul Apostol Andrei’ pentru slujirea preoțească și pentru activitățile sale pastorale, iar parohiei a dăruit o Sfântă Cruce de binecuvântare și o ultimă ediție a Liturghierului.

Comentarii Facebook


Știri recente