Moaste ale Sf. Imparati Constantin si Elena, la capela Spitalului de Recuperare din Iasi

Particele din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena au fost aduse astazi la capela Spitalului de Recuperare din municipiul Iasi. Sfintele moaste provin de la Manastirea Kikkos din Cipru si au fost donate capelei Spitalului de Recuperare. In cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a evidentiat semnificatiile acestui moment deosebit: ‘Aceasta bucurie deosebita a fost pregatita prin darnicia Manastirii Kikkos din Cipru. Prezenta moastelor Sf. Imparati aici confirma vocatia acestei biserici, acestui paraclis din incinta Spitalului de Recuperare, si anume aceea de a contribui la vindecarea sufleteasca si trupeasca prin rugaciune, prin slujba Sf. Maslu, prin Spovedanie si Impartasanie, iar prin aducerea acestor sfinte moaste se incununeaza nu numai frumusetea acestei biserici, ci si vocatia ei, aceea de a arata ca Hristos, Doctorul sufletelor si a trupurilor noastre, adesea lucreaza prin sfintii Sai, potrivit credintei si evlaviei celor care cer ajutorul Mantuitorului Iisus Hristos si al sfintilor Sai’.

De asemenea, IPS Parinte Mitropolit Daniel a multumit tuturor celor care au facut posibila aducerea particelelor moastelor Sfintilor Imparati Constantin si Elena la capela Spitalului de Recuperare din Iasi: ‘Noi suntem recunoscatori pentru aceasta mare bucurie pe care ne-o prilejuieste aducerea unor particele din moastele Sf. Imparati Constantin si Elena la Iasi, exact in ziua in care praznuim pe acesti doi mari sfinti pe care Biserica i-a numit intocmai cu Apostolii. Dorim sa exprimam recunostinta noastra pentru acest gest, oferind Manastirii Kikkos un album cu viata Sf. Cuvioase Parascheva, scris in limba romana, in limba greaca si in limba engleza. De asemenea, oferim Manastirii Kikkos un dar care aminteste de Catedrala Sf. Cuvioase Parascheva, aceasta farfurie care are pe ea imprimata chipul Catedralei mitropolitane, unde se afla moastele Sf. Cuvioase Parascheva, iar parintelui Nicolae Busuioc dorim sa-i oferim Diploma de Onoare ‘Stefan cel Mare si Sfant’ ca semn de pretuire pentru efortul pe care l-a facut ca sa ajunga in aceasta zi de mare sarbatoare moastele Sf. Imparati Constantin si Elena la Iasi’.

Alaturi de particelele din moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena, capela Spitalului de Recuperare din Iasi a primit din partea Manastirii Kkikos din Cipru si particele din moastele Sfintei Mucenita Paraschevy si ale Sfantului Antonie din Verias.

Comentarii Facebook


Știri recente