„Mitropolitul Simion Ștefan” – teolog, cărturar și patriot” – simpozion național la Alba Iulia

În perioada 20-21 octombrie 2010, la Alba Iulia, se va desfășura simpozionul național cu tema: „Mitropolitul Simion Ștefan” – teolog, cărturar și patriot”. În cadrul acestei manifestări va avea loc și decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Domnului Academician Ioan Aurel Pop din Cluj-Napoca, informează reintregirea.ro.

Simpozionul dedicat Mitropolitului Simion Ștefan, păstor al Transilvaniei în secolul al XVII-lea, este organizat de către Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Facultatea de Teologiei Ortodoxă și de Centrul de Cercetări Interreligioase din Alba Iulia în preajma pomenirii Sfinților Mărturisitori Ardeleni: Visarion, Sofronie, Oprea, Atanasie Todoran și preoții Ioan și Moise, prăznuiți de Biserică la 21 octombrie.

Simpozionul va debuta miercuri 20 octombrie 2010, de la ora 8.30, la Capela Facultății de Teologiei cu o slujbă Te Deum, iar de la ora 9.00 în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologiei vor avea loc susținerea referatelor. De la ora 12.00 va avea loc ceremonia decernării titlului de Doctor Honoris Causa domnului Academician Ioan Aurel Pop din Cluj-Napoca.

Joi, 21 octombrie 2010, în ziua de pomenire a Sfinților Mărturisitori Ardeleni se va oficia la Catedrala Reîntregirii, de la ora 9.30, sfânta liturghie arhierească la care va participa un sobor de ierarhi și preoți.

La finalul sfintei liturghii, de la ora 12.30, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va avea loc vernisajul expoziției „Et in Athos ergo” („Și eu am fost în Athos”) al Grupului Prolog. Tot atunci va avea loc și lansarea cărții cu același titlu „Et in Athos ergo”, apărută la Editura Reîntregirea. Prezentarea expoziției și a cărții va fi făcută de domnul Costion Nicolescu de la Muzeul Țăranului Român din București. Vor fi prezenți membrii Grupului Prolog, pictorii: Paul Gherasim, Mihai Sârbulescu, Constantin Flondor, Ionică Grigorescu și Alexandru Antonescu.

Comentarii Facebook


Știri recente