Mitropolitul Primat al Cehiei și Slovaciei a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Văratec

Preafericitul Părinte Hristofor, Mitropolitul Primat al Cehiei și Slovaciei, a oficiat, astăzi, 15 octombrie 2012, slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea Văratec din județul Neamț. La slujbă a participat soborul Mănăstirii și numeroși credincioși, după cum informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură, Preafericitul Părinte Hristofor a vorbit celor prezenți despre importanța unității de credință: ‘De fiecare dată când slujim suntem sub mâna și lucrarea minunată a lui Dumnezeu. Care este această minune ? Faptul că ne înțelegem chiar atunci când nu vorbim aceeași limbă pentru că adevărata limbă este graiul Sfântului Duh. Când intrăm în această unitate ne înțelegem cu toții pentru ca mai apoi să ne întoarcem în starea umană. După construirea turnului Babel s-au despărțit limbile, dar simt că astăzi am fost înălțați prin Sfânta Liturghie înaintea momentului Babel și că ne înțelegem în Duhul Sfânt’.

Prezent la Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a arătat necesitatea slujirii arhierești în obștile monahale: ‘Măicuțele, ca și părinții din mănăstiri, au nevoie din când în când de momente de acest fel pentru a fi întăriți în răbdarea care trebuie să le definească viața de zi cu zi. Un eveniment precum acesta, prezența a doi Întâistătători de Biserici, aduce în inima monahiilor, și am simțit aceasta de-a lungul vremii, un plus de consistență în trăirea credinței celei adevărate pentru că văd păstorii bisericii în mijlocul lor, îi văd rugându-se pentru lume și pentru obștea în care ei se află și apoi merg mai departe purtându-și crucea de viețuitori ai sfintelor mănăstiri cu slujbă de zi și slujbă de noapte întru așteptarea altor momente precum acesta prin care sufletul lor să se bucure’.

Preafericitul Părinte Hristofor se află într-o vizită în Patriarhia Română la invitația Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. De vineri, 12 octombrie 2012, Preafericitul Hristofor se află împreună cu Patriarhul României într-o vizită oficială în Arhiepiscopia Iașilor.

La finalul slujbei, soborul ierarhilor prezenți, împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au vizitat Așezământul social-filantropic Cuvioasa Nazaria al Mănăstirii Văratec.

Comentarii Facebook


Știri recente