Mitropolitul Olteniei s-a întâlnit cu pictorii bisericești din Arhiepiscopia Craiovei

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei s-a întâlnit marți, 10 iulie 2012, cu pictorii bisericești din județele Dolj și Gorj, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Întrunirea a avut loc începând cu ora 10.00, în sala de festivități a Centrului social „Mitropolitul Firmilian” din Craiova. Scopul reuniunii a fost realizarea unui bilanț al activității pictorilor bisericești și stabilirea obiectivelor ce vizează îmbunătățirea calității lucrărilor de Artă Sacră, realizate în bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei. Cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit celor prezenți despre importanța actului creației și despre misiunea pe care o au pictorii bisericești.

„Este foarte important să avem conștiința că ceea ce pictăm sunt sfinți și realizarea acestor picturi face parte din misiunea Biserici. Pictorul, la fel ca preotul și toți ceilalți slujitori ai Bisericii, au o chemare, o vocație a lor. Dumneavoastră aveți această vocație, de o coborî pe sfinți în mijlocul nostru prin pictură. Considerăm că este foarte important să realizăm ceva care să rămână frumos, pentru că pictura reprezintă frumosul”, a precizat IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Înalt Preasfinția Sa a vorbit de asemenea despre calitățile pe care trebuie să le întrunească un pictor bisericesc, subliniind importanța cunoștințelor de Teologie în acest domeniu.

„Este necesar ca un pictor bisericesc să aibă cunoștințe de Teologie, în special de

Dogmatică, Noul și Vechiul Testament. Dorim să permanentizăm aceste întruniri și să realizăm o asociere prin care Arhiepiscopia Craiovei să se poată implica în susținerea activității dumneavoastră”, a adăugat IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Următoarea întâlnire va avea loc în luna septembrie, când vor fi abordate și alte subiecte, precum formarea unei comisii de specialitate.

„Este vorba de formarea unei comisii de pictori la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei, care va lua în discuție toate aspectele acestui domeniu. Ne propunem astfel să ne întâlnim, pentru a intra în comuniune și dialog cu toți pictorii care își desfășoară activitatea pe raza Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei”, a adăugat părintele Viorel Dică, consilier patrimoniu și construcții bisericești în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente