Mitropolitul Olteniei la Parohia „Sf. Dimitrie” din Filiași

Sute de credincioși din Filiași, județul Dolj, au participat astăzi, 20 februarie, la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din oraș. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, după cum ne informează Radio TRINITAS.

„În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a dezvoltat principalele învățături reieșite din Pilda Fiului risipitor. Înaltpreasfințitul Irineu a subliniat în acest context necesitatea de a ne întoarce și noi precum Fiul risipitor spre Tatăl Ceresc pentru a-I cere ajutorul, știut fiind că Dumnezeu ne iubește și, oricât am greși, dacă ne căim cu adevărat pentru păcatele noastre El ne iartă și ne primește în Împărăția Sa”,după cum a declarat corespondentul Radio Trinitas, prezent la evenimente, Gheorghe Cioiu.

‘Cei de aici de la parohia Filiași s-au bucurat în Sfânta Liturghie de astăzi și s-au împărtășit cu Sfintele Taine mărturisind credința și râvna lor pentru Sfânta Biserică. De aceea considerăm că binecuvântarea aceasta este bogată și pentru ei și pentru noi’, a spus Înaltpreasfinția Sa pentru TRINITAS TV.

Biserica „Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir” din Filiași este una din principalele embleme ale orașului. Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost pusă în anul 1924 dar vitregiile vremurilor au împiedicat ridicarea ei, biserica fiind terminată în anul 1965, fiind sfințită de vrednicul de pomenire mitropolit Firmilian al Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente