Mitropolitul Olteniei, Doctor Honoris Causa al Universității din Târgu Jiu

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a acordat joi, 6 decembrie 2012, titlul academic de Doctor Honoris Causa Înalt Preasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Distincția a fost acordată de conducerea instituției universitare în cadrul seriei de dezbateri intitulate „Universitatea și comunitatea”, având ca temă „Gorjul – prognoze și coordonate ale dezvoltării durabile”. Evenimentul a reunit personalități din mediul academic, autorități de stat, județene și locale și studenți, fiind primit cu bucurie și aplauze de toți cei prezenți. În deschidere, invitații au cântat „Gaudeamus igitur”, urmat de prezentarea biografiei și activității universitare a IPS Irineu. Momentul în care Mitropolitul Olteniei a primit distincția universitară a fost salutat cu aplauze de cadrele universitare prezente în sală. Arhiepiscopul Craiovei a mulțumit conducerii universității pentru distincția primită, exprimându-și bucuria prezenței în mediul academic gorjean.

„Nu mă obișnuiam cu gândul că într-o zi o să fiu Doctor Honoris Causa. Credeam că este un vârf la care se ajunge mult mai târziu. Însă toate cele trăite în viață și darurile de care suntem învredniciți sunt rânduite de Bunul Dumnezeu. Pentru aceasta aducem mulțumire Părintelui Ceresc și ne rugăm Sfântului Nicolae să ne păzească și să ne ocrotească pe toți prin rugăciunile sale”, a spus IPS Irineu.

Discursul IPS Mitropolit a avut ca temă „Lumina Logosului în taina lumii și a creștinătății”.

„Este adevărat că această lumină o avem în suflet prin actul creației. Dar ea de multe ori se topește ca o făclie, ca o candelă și se vrea, de cele mai multe ori, să fie reaprinsă pentru a redeveni călăuză pe drumul mântuirii. Pentru întreaga noastră viață pământească, Logosul Înomenit a fost și este scopul ultim al căutărilor noastre, țelul spre care tindem de la leagăn la mormânt”, a spus Mitropolitul Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente