Mitropolitul Moldovei și Bucovinei s-a întâlnit cu Premierul României

Cu ocazia vizitei pe care o efectuează, începând de ieri, la Iași, cu prilejul ședinței comune de guvern România-Republica Moldova, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a ținut să se roage la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva aflate în Catedrala mitropolitană și să aibă o scurtă întâlnire cu Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu a sosit ieri, în jurul prânzului, în curtea Catedralei mitropolitane, neînsoțit de vreun alt membru al delegației oficiale alături de care s-a deplasat la Iași, și a fost întâmpinat de arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane. Șeful Guvernului a mers apoi și s-a închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ascultând mai apoi, din partea arhim. Dosoftei Șcheul, câte o scurtă istorie a celor mai vechi icoane din Catedrala mitropolitană.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a mers apoi în Reședința mitropolitană, unde a fost întâmpinat de IPS Teofan, alături de care s-a închinat și a aprins o lumânare în Paraclisul cu hramul ‘Duminica Tuturor Sfinților’, aflat în incinta Reședinței mitropolitane, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și prim-ministrul au avut apoi o scurtă discuție, la finalul căreia IPS Teofan i-a urat proaspătului premier al României – numit în această înaltă demnitate a statului român la o sută de ani după ce un alt ieșean și mare om politic, Petre P. Carp, a ocupat această funcție – ‘să aibă priceperea, puterea și credința necesare pentru a conduce destinele țării’.

Astăzi, la Iași, este programată ședința comună a guvernelor României și Republicii Moldova, eveniment care va avea loc la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’.

Comentarii Facebook


Știri recente