Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat astăzi, 28 noiembrie, Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Iași, informează Radio TRINITAS. La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a amintit credincioșilor despre apropierea a două sărbători importante pentru poporul român: praznicul Sfântului Andrei, Apostolul Românilor și ziua de 1 decembrie, Sărbătoarea Națională a țării noastre.

„Intrăm într-o săptămână binecuvântată și avem ca sărbători praznicul cel mare al Sfântului Andrei, Apostolul românilor, după care urmează 1 decembrie, ziua națională. Sunt două sărbători cu o bogată semnificație pentru viețuirea românilor de altădată și de astăzi pe acest pământ, ambele sărbători fiind o mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru faptul că a trimis sămânța Evangheliei prin bineplăcutul său apostol, cel dintâi chemat, Sfântul Apostol Andrei. 1 decembrie este ziua în care Dumnezeu și-a întors privirea spre neamul românesc când după multe veacuri de înstrăinare românii s-au regăsit în aceeași țară”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…