Mitropolitul Moldovei s-a aflat astăzi în Orașul Dorohoi, oraș puternic afectat de inundații

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei s-a aflat astăzi, 29 iunie, în mijlocul credincioșilor din Dorohoi, oraș puternic afectat de inundațiile din cursul nopții trecute, informează Radio TRINITAS. Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitate, după care a vizitat familiile ale căror case au fost distruse de ape. La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a adresat un îndemn la solidaritate tuturor locuitorilor urbei încercați de furia apelor: „Într-o atitudine de comuniune să încercați aici în localitate, cât veți putea să vă cercetați rudele, să vă cercetați colegii de muncă, pe aceia care au avut casele în puhoiul apelor și, într-o formă pe care dumneavoastră o cunoașteți, să participați la durerea lor”.

De asemenea Înaltpreasfinția Sa a îndemnat ca fiecare să-și ajute semenul prin scoaterea mâlului din case, dar și prin ajutor material „din puținul sau mai multul” fiecăruia să doneze „o pătură, o pernă, o bucată de pâine, o sumă de bani ca omul să-și cumpere ce are nevoie, să nu stați indiferenți”.

Cu ocazia acestor triste evenimente Mitropolitul Moldovei a vorbit despre pomenirea celor trecuți la Domnul în urma inundațiilor din noaptea trecută: „Să ne gândim la cei câțiva morți care, datorită puhoiului, noaptea trecută, au plecat spre cer. Să-i pomenim cu drag’, a mai spus Înaltpreasfințitul Teofan.

Potrivit unui ultim bilanț provizoriu furnizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, în municipiul Dorohoi șapte oameni au murit, iar aproximativ 1.100 de persoane au fost evacuate.

De asemenea, alte câteva sute de persoane din 12 localități ale județului au fost evacuate din cauza apelor.

Comentarii Facebook


Știri recente