Mitropolitul de Patras a vizitat ținuturile Dobrogei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras a vizitat, la începutul acestei săptămâni, ținuturile Dobrogei. Luni seară, Înaltpreasfinția sa a fost întâmpinat de chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie. După slujba de Te Deum, cei doi ierarhi au asistat la un concert susținut de Corala „Armonia”, după cum informează TRINITAS TV.

A doua zi, după vizitarea mai multor obiective culturale și religioase, ierarhul grec a ajuns și la bisericile rupestre de la Murfatlar, vizitând totodată și cetatea Adamclisi, acolo unde s-a închinat la moaștele mai multor sfinți.

La Peștera Sfântului Apostol Andrei, ierarhii au ținut un cuvânt de învățătură.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras a spus: „Sunt tare bucuros și fericit că Dumnezeu m-a învrednicit și binecuvântat să fim pe aceste meleaguri sfinte într-o peșteră unde Sfântul Apostol Andrei a trecut, a propovăduit cuvântul lui Dumnezeu și Evanghelia și totodată este de remarcat faptul că a rămas într-o peșteră care parcă de la Dumnezeu a fost sculptată. Acesta este un loc binecuvântat, un loc unde se întâmplă foarte multe minuni și asta se datorează faptului că Sfântul Apostol Andrei este cel care l-a văzut, l-a cunoscut și a stat pe lângă Mântuitorul Iisus Hristos în viața Lui”.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a precizat: „Simțim acum că Sfântul Apostol Andrei s-a întors aici la noi prin Înaltpreasfinția Voastră să ne viziteze încă o dată”.

În programul vizitei a fost inclusă și Mănăstirea Dervent. Starețul așezământului i-a oferit mitropolitului de Patras un fragment din moaștele Sfinților Mucenici Epictet și Astion. La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom i-a adresat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie invitația de a vizita Eparhia de Patras.

Comentarii Facebook


Știri recente