Mitropolitul Clujului vizitat de pelerinii români din Scandinavia

Grupul de pelerini din Scandinavia, veniți în pelerinaj la mănăstirile din țară, împreună cu Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord, au fost primiți ieri, 26 septembrie, de către Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

„Bunii noștri credincioși de-abia așteptau să-l întâlnească și pe Înalt Preasfințitul Mitropolit Andrei, deoarece Înalt Preasfinția Sa a vizitat comunitățile noastre euharistice din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord și a avut prilejul de a-i cunoaște pe foarte mulți dintre ei. Pe durata acestui pelerinaj de suflet în regăsirea propriilor noastre rădăcini, a obârșiilor noastre românești, am avut prilejul să primim binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, dar, totodată, și binecuvântarea și cuvântul duhovnicesc al ierarhilor, al preoților duhovnici, a viețuitorilor din mănăstiri și a credincioșilor pe care i-am întâlnit în acest sfânt pelerinaj”, a spus Preasfințitul Macarie al Europei de Nord.

După ce au vizitat Catedrala Mitropolitană, pelerinii s-au recules la mormântul vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu Anania.

Comentarii Facebook


Știri recente