Mitropolitul Basarabiei a sfințit crucile Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Cuvios Stelian” din Chișinău

Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat ieri 29 iulie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, slujba de sfințire a crucilor care au fost instalate pe biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Cuvios Stelian” din orașul Chișinău, informează mitropoliabasarabiei.md.

Sfântul locaș este înălțat pe teritoriul Spitalului Clinic Republican pentru copii „Emelian Coțaga”. Construcția bisericii a început în 2007, lucrările fiind coordonate de părintele paroh Vasile Petrov și este ridicată din donațiile simplilor creștini.

În cuvântul rostit cu această ocazie Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru s-a referit la rolul și locul Sfintei Cruci în viața creștinilor ortodocși, apreciind în mod deosebit hărnicia, spiritul organizatoric și de jertfă a părintelui paroh Vasile Petrov.

La rândul său părintele Vasile a mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru sprijin, soborului de preoți prezenți la sfânta slujbă și în special a adus mulțumiri creștinilor care au răspuns la apelul de a ajuta la ridicarea sfântului locaș, contribuind din puținul lor.

Comentarii Facebook


Știri recente