Mitropolitul Ardealului și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit astăzi, 10 august, pe Sfântul Mucenic Lavrentie.

Cu acest prilej, la Sibiu, a fost săvârșită o slujbă de Te Deum în Capela Facultății de Teologie Andrei Șaguna, în cinstea ocrotitorului spiritual al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

După cum ne informează Radio TRINITAS, slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Episcop-vicar Andrei Făgărășanul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, angajați ai Arhiepiscopiei Sibiului și membrii ai corpului didactic al facultății.

La final, Părintele Mitropolit Laurențiu a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile primite.

„Ziua aceasta de prăznuire a Sfântului Mucenic, diaconul Lavrentie, Laurențiu, care și-a dat viața pentru Hristos -a fost ars pe grătar-, este un moment de bucurie pentru noi, o bucurie duhovnicească. Sărbătoarea a început la Sfânta Liturghie, în Catedrală și s-a încununat aici prin această preamărire a lui Dumnezeu și mulțumire pentru darurile revărsate asupra noastră și asupra Bisericii. În aceste momente trăim și bucurie, dar în același timp un fel de tristețe firească pentru omul călător în lumea aceasta. Dacă în timpul acesta am făcut ceva, Dumnezeu să primească ca ofrandă, ca un dar al dragostei noastre al tuturor, nu a mea personală”, a spus Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente