Mitropolitul Ardealului la ceas aniversar

La ceas aniversar, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a fost cinstit de colaboratorii din administrația eparhială, de profesorii și studenții teologi, de preoți și de monahi. Ceremonia a fost deschisă de o slujbă de Te Deum în capela Facultății de Teologie din Sibiu.

În ziua în care păstorul credincioșilor din Mitropolia Ardealului a împlinit 65 de ani de la naștere, profesorii și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, consilierii și angajații centrului eparhial, protopopi, reprezentanții Jandarmeriei Române, preoți, monahi și monahii și credincioși au venit la capela facultății amintite pentru a-l felicita pe IPS Laurențiu, pentru a-i aduce un prinos de recunoștință față de dragostea părintească și jertfa în pastorație, arătate în anii de slujire ca profesor de teologie, ca episcop și apoi ca Mitropolit al ardelenilor.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și a fost urmată de un Te Deum, potrivit mitropolia-ardealului.ro. După rugăciunile de mulțumire lui Dumnezeu pentru grija față de credincioșii ardeleni arătată prin rânduirea pe scaunul mitropolitan de la Sibiu un vrednic mitropolit, PS Episcop Andrei Făgărășanul a evidențiat personalitatea complexă a IPS Laurențiu.

„Înalt Preasfinția Sa, cu timp și fără timp, se roagă pentru clerul și poporul din Mitropolia Ardealului. IPS Mitropolit Laurențiu este un dascăl desăvâșit și un liturgist de excepție și nu în ultimul rând, ierarhul nostru este un bun chivernisitor și un bun administrator al bunurilor bisericești, un ctitor de biserici, un bun slujitor și propovăduitor al Cuvântului lui Dumnezeu”, a spus PS Episcop Andrei.

„Să realizăm ceea ce se cuvine”

A urmat prezentarea a trei volume semnate sau coordonate de IPS Mitropolit Laurențiu, apărute la Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului și în care sunt evidențiate trei dintre marile calități ale ierarhului de la Sibiu: de predicator, de un bun păstor de suflete și de profesor de Liturgică. Arhid. prof. dr. Ioan Ică jr. a vorbit despre volumele „Bucuria de a trăi viața în Hristos”, „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, <

> al Ardealului” și „Plinitu-s-a, Hristoase, taina rânduielii Tale”, în care sunt adunate predicile și cuvântările din anii de arhierie ai IPS Laurențiu, studii despre marele și sfântul ierarh Andrei Șaguna și studii de Teologie Liturgică. „Aceste trei volume sunt darul nostru luat din darurile pe care ni le faceți prin slujirea din scaunul de Mitropolit al Ardealului”, a subliniat arhid. prof. dr. Ioan Ică jr.

La final, IPS Mitropolit Laurențiu a mulțumit tuturor celor prezenți și a subliniat chemarea înaltă de a fi arhipăstorul credincioșilor din Ardeal și dascăl de teologie la prestigioasa facultate de teologie din Sibiu.

„Bucuria acestui moment vine din realizările noastre, care nu se datorează nouă, ci lui Dumnezeu, în primul rând, și apoi al colaborării cu dumneavoastră. Suntem conșțienți de mare răspundere asumată prin venirea la Sibiu. Împreună vrem să realizăm ceea ce se cuvine în Biserica noastră, în această facultate și în eparhia noastră. Avem dorința de a lăsa ceva în urmă pentru a se putea marca numele nostru în cartea vieții”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Cei prezenți i-au dăruit Părintelui Mitropolit flori, l-au felicitat și s-au rugat pentru sănătatea și îndelunga păstorire a ierarhului.

Comentarii Facebook


Știri recente