Mitropolitul Ardealului în vizită pastorală la Schitul Bran, jud. Brașov

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat astăzi, 27 iunie, Sfânta Liturghie la Schitul Bran din județul Brașov, informează TRINITAS TV Slujba a fost săvârșită în aer liber, pe o scenă special amenajată în curtea mănăstirii. La slujbă au participat credincioși din împrejurimi dar și turiști aflați în aceste zile la Bran.

Cu această ocazie Înaltpreasfinția Sa a spus: „Schitul a fost pus sub ocrotirea „Soborului Sfinților Apostoli”, prăznuit în data de 30 iunie. Am serbat cu anticipare hramul acesta ca să oferim credincioșilor închinători și binefăcători ai acestui așezământ posibilitatea de a fi împreună și pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu”.

Biserica a fost sfințită anul trecut de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Așezământul monahal a fost înființat în anul 2006, „răstimp în care s-a izbutit înălțarea Bisericii și aducerea într-un stadiu avansat de șantier al viitorului ansamblu monastic”, a spus protos. Policarp Stoian, duhovnicul Schitului Bran.

Schitul Bran poartă hramul „Soborul Sfinților 12 Apostoli”, sărbătoare rânduită în calendarul bisericesc la 30 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente