Mitropolitul Ardealului a primit în vizită un grup de asistenții sociali din Bavaria

O delegație de aproape 100 de asistenți sociali din landul Bavaria, Germania, a vizitat Sibiul și a fost primită de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, sâmbătă 24 aprilie.

În cadrul vizitei lor din Sibiu, cei aproape 100 de asistenți sociali au fost primiți sâmbătă, 24 aprilie, de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu. Grupul condus de prof. dr. Hermann Schoenauer, rectorul școlii lutherane ‘Diakonie Neundettelsau’ din Bavaria, a fost primit în capela Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu, unde Părintele Mitropolit le-a vorbit despre activitatea socială desfășurată de Biserica Ortodoxă din Ardeal în ultimii ani, realizată în parteneriat cu instituții similare din străinătate, informează ‘Ziarul Lumina’.

‘Experiența dumneavoastră ne ajută pentru a reactiva aceste instituții sociale care ne-au lipsit până acum. Am încercat să recuperăm patrimonial bisericesc pentru a fi folosit în domeniul social. Concomitent cu pregătirea materială am asigurat și pregătirea materială am asigurat și pregătirea persoanelor care vor lucra în domeniu, prin activarea secțiilor de Asistență Socială din cadrul Facultății de Teologie ‘Andrei Șaguna’. Aceste secții aveau dublă specializare. După încadrarea în sistemul Bologna, s-a desființat dubla specializare și au rămas în afara acestui sistem. Acum s-a recunoscut secția de Teologie Socială, care pregătește asistenți sociali teologi. Datorită secțiilor de Asistență Socială din Facultățile de Teologie Ortodoxă a apărut în nomenclatorul profesiunilor și cea de asistent social, care nu exista până atunci’, a spus Înaltpreasfinția Sa. Grupul de asistenți sociali din Germania a vizitat, apoi Catedrala metropolitană din Sibiu.

Colaborarea dintre ‘Diakonie Neundettelsau’, școală de asistență socială cu o tradiție de 160 de ani și Biserica Ortodoxă s-a închegat de-a lungul anilor și s-a concretizat prin diferite acțiuni sociale. La Sibiu, colaborarea va continua și printr-un parteneriat între secția de Teologie Socială a Facultății de Teologie și școala amintită. Grupul a venit în România cu scopul de a stabili noi legături cu instituțiile românești din domeniu, similar colaborărilor cu Universitatea ‘Lucian Blaga’ și Universitatea Româno-Germană din Sibiu

Comentarii Facebook


Știri recente