Mitropolit al Patriarhiei Ecumenice în vizită la Tomis

Biserica „Sfântul Haralambie” din Constanța și-a sărbătorit astăzi, 10 februarie 2012, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Atanasie, Mitropolit de Calcedon, din partea Patriarhiei Ecumenice, și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie: ‘Sărbătoarea Sfântului Sfințitului Mucenic Haralambie este pentru Constanța una specială. Avem biserică nouă cu hramul Sfântului Haralambie și iată credincioșii au venit în număr foarte mare neavând loc în sfânta biserică și rămânând și în curtea bisericii în ciuda temperaturilor scăzute’.

Credincioșii prezenți s-au putut închina la moaștele Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Haralambie.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Atansie de Calcedon i-a fost înmânată „Crucea Sfântul Andrei a Dobrogei” pentru promovarea dialogului dintre Patriarhia Ecumenică și Arhiepiscopia Tomisului.

Parohia „Sfântul Haralambie” a fost înființată în anul 2010. La finalul slujbei, preotul paroh a fost hirotesit iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente