Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale va avea astazi un al doilea Episcop Vicar.

Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale va avea astazi un al doilea Episcop Vicar in persoana Parintelui Arhimandrit Marc Alric.

Hirotonia intru arhiereu a Prea Cuviosului Parinte Arhimandrit Marc Alric are loc astazi la Biserica ‘Sfintii Arhangheli’ din Paris, la propunerea Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale care se afla in inalta slujire incepand din anul 1998. Aseara a fost oficiata, incepand cu orele 18.00, la Biserica ‘Jean de Bovais’ din Paris Slujba de ipopsifiere sau de chemare la hirotonie intru arhiereu a Prea Cuviosului Parinte Arhimandrit Marc Alric.

Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, cu sediul la Paris, este Mitropolie autonoma in cadrul Patriarhiei Romane si isi desfasoara activitatea bisericeasca in comuniune cu celelalte Eparhii ortodoxe, contribuind la unitatea si integrarea Ortodoxiei in tarile din Europa. Mitropolia este pastorita din anul 1998 de catre Inalt Prea Sfintitul Parinte Iosif – Arhiepiscop si Mitropolit,membru al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si membru al Adunarii Episcopilor Ortodocsi din Franta.

Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale isi intinde jurisdictia in intreaga Europa Occidentala si Meridionala, cuprinzand parohiile de origine romana din Franta, Elvetia, Spania, Portugalia, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Olanda si Belgia, un numar considerabil de parohii de origine franceza in Franta, cateva manastiri si o asociatie a tinerilor cu numele NEPSIS.

In Franta, Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale cuprinde peste 27 parohii aflate din 25 de orase; in Elvetia – 10 parohii; in Spania – 20 parohii; in Portugalia – 2 parohii; in Italia – 42 parohii, in Olanda – 2 parohii; in Belgia – 3 parohii; in Anglia – 3 parohii, iar in Irlanda – 1 parohie.

Prin intermediul preotilor de la aceste parohii, Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale desfasoara numeroase actiuni social-caritative si misionare, publica buletinul saptamanal de informatii Foaia ‘Sfantul Ioan Casian’, iar o data pe saptamana, cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Iosif este realizata o emisiune radio.

In prezent, Inalt Prea Sfintitul Iosif este ajutat in misiunea sa de Prea Sfintitul Siluan Marsilianul – Episcop Vicar pentru Vicariatul Italiei, iar in curand se va bucura si de sprijinul Parintelui Arhimandrit Marc Alric – viitor Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale.

Comentarii Facebook


Știri recente