Mitropolia Olteniei reprezentată la lansarea proiectului „Calea mântuirii”

Timp de două zile, 12 și 13 noiembrie, Mănăstirea Sâmbăta de Sus din județul Brașov, a găzduit întâlnirea dedicată lansării noului proiect de catehizare pentru adulți, „Calea mântuirii”. Au participat peste 70 de reprezentanți ai parohiilor și birourilor de catehizare din întreaga Patriarhie Română.

După cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei, din partea Mitropoliei Olteniei au fost delegați să participe: diacon Ioniță Apostolache, inspectorul de catehizare și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Craiovei și preotul Cristian Grecu de la Parohia „Eroii neamului” din Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului a fost reprezentată de preoții Cristian Olariu și Ionuț Sandu, iar Episcopia Severinului și Strehaiei de preoții Ovidiu Polexă și Cristian Nedelcu.

Proiectul „Calea Mântuirii”, implementat de Patriarhia Română, este un concept al Institutului de Studii Creștin Ortodoxe de la Cambridge. Acest program, primul de acest fel în Biserică, își propune o cateheză pentru adulți după un model familiar, în care preotul să coordoneze transmiterea învățăturii, introducerea în învățătura de credință ortodoxă și formarea credincioșilor pentru a participa conștient și informat la viața Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente