Mitropolia Olteniei, în sprijinul persoanelor cu dizabilități

Asociatia Vasiliada, patronată de Mitropolia Olteniei, în parteneriat cu magazinul bauMax Craiova, a derulat ieri, 7 octombrie, o acțiune de promovare a persoanelor cu dizabilități. Evenimentul a debutat cu un program artistic susținut de către elevii cu deficiente de auz ai Grupului Școlar Beethoven și o expoziție cu obiecte realizate manual de persoane cu dizabilități, beneficiari ai Asociației Vasiliada, informează Radio TRINITAS.

Ziua s-a încheiat la Casa Universitarilor din Craiova cu un dineu caritabil în vederea strângerii de fonduri pentru susținerea programelor de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate. În cadrul dineului, la care a participat și IPS Părinte Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, alături de oameni de afaceri și reprezentanți ai autorităților publice locale, a avut loc o licitație de fotografie artistică, lucrări realizate de artistul fotograf Emil Banuti despre activitățile sociale desfășurate de persoanele cu dizabilități.

Evenimentul de la Craiova marchează începutul celui de-al doilea an de colaborare dintre Asociația Vasiliada și bauMax în vederea sprijinirii și promovării persoanelor cu dizabilități, îndeosebi prin susținerea acestora în găsirea unui loc de muncă, atragerea de fonduri pentru dezvoltarea de programe prin care persoanele cu dizabilități să fie promovate ca persoane eficiente și nu deficiente.

Comentarii Facebook


Știri recente