Mitropolia Munteniei și Dobrogei va fi reprezentată de corul „Consonance” la Concursul național de muzică eclezială corală Lăudați pe Domnul

Corul de cameră Consonance al Liceului de Muzică Dinu Lipatti din București, dirijat de profesorul Lăcrămioara Ana Pauliuc, va reprezenta Mitropolia Munteniei și Dobrogei la etapa finală a Concursului național de muzică eclezială corală Lăudați pe Domnul, ediția a patra, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Formația a reușit să acumuleze 408 puncte, la o diferență de 6 puncte față de următoarea clasată, Arhiepiscopia Dunării de Jos. Corul Consonance a interpretat, pe lângă piesa impusă, ‘Fericirile’ de Dragoș Alexandrescu și ‘Hai în horă’ de George Duca. Etapa mitropolitană a concursului a avut loc, în Mitropolia Munteniei și Dobrogei, ieri, în sala de festivități a Colegiului Național ‘Gheorghe Șincai’ din Capitală.

‘Concursul de anul acesta a găzduit patru formații corale, aparținând Arhiepiscopiei Bucureștilor, Arhiepiscopiei Tomisului, Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Am invitat trei membri ai juriului, pe părintele Vasile Grăjdian, profesor de muzică la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu, pe maestrul Alexandru Racu, din Craiova, și pe profesorul Iosif Fiț din Alba Iulia, toți fiind membri ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România’, a declarat părintele Adrian Niță, inspector al Sectorului Învățământ și activități cu tineretul din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Fiecare formație corală a trebuit să interpreteze trei piese, având la dispoziție 15 minute pentru interpretarea cântecelor din repertoriu. Formația desemnată câștigătoare a concursului desfășurat ieri, la București, va reprezenta Mitropolia Munteniei și Dobrogei la etapa finală a concursului național organizat de Patriarhia Română, care va avea loc în seara zilei de 27 octombrie.

Etapa mitropolitană a avut loc ieri și la Catedrala arhiepiscopală ‘Sfântul Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea pentru Mitropolia Olteniei și duminică, 10 octombrie, la Centrul de conferințe ‘Providența’ din Iași, pentru Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Aici a fost desemnat câștigător Corul ‘Ichos’ al Colegiului Național de Artă ‘Octav Băncilă’ din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente