Mitropolia Moldovei și Bucovinei va inaugura o Școală primară

Mitropolia Moldovei și Bucovinei va inaugura în toamna acestui an o școală primară, iar în perioada 19-21 aprilie organizează o sesiune de prezentare a viitoarei instituții. Cei interesați să-și înscrie copiii la școală „Varlaam Mitropolitul” se vor putea informa, timp de 3 zile, despre personalul, programa și metodele de predare ale acestei instituții.

Mai multe informații cu privire la înființarea acestei instituții a oferit părintele protosinghel, Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor: „Facem acest lucru tocmai în ideea de a prezenta oferta noastră educațională, de a prezenta dotările pe care le avem în momentul de față. De asemenea, am dorit să prezentăm clădirea, cât și o parte din echipa care va lucra aici la școală. Am dorit să facem și o introducere în duhul acestei școli. Lucrul acesta este cel mai important dintre toate. Aceste evenimente sunt așadar gândite în așa fel încât unii dintre părinți, să presupunem că nu toți vor dori să vină la această școală, dar unii dintre părinți să fie dispuși să se înscrie la un examen din acesta de selecție”, informează Radio TRINITAS.

Școala „Varlaam Mitropolitul” va avea pentru început 20 de locuri disponibile pentru elevi de clasa întâi. Copiii vor urma și un program de studiu care va îmbină valorile tradiționale ale școlii românești cu metodele moderne de pregătire. De asemenea, se vor oferi și servicii after-scool.

Comentarii Facebook


Știri recente