Mitropolia Moldovei si Bucovinei se implica in campania antitutun

Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’, aflata sub inaltul patronaj al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, este implicata in campania antitutun care marcheaza ziua mondiala fara tutun de maine, 31 mai. Parintele Iulian Negru, coordonator al Centrului de consiliere si reabilitare a persoanelor dependente de alcool si alte droguri, ne-a vorbit despre manifestarile ce s-au desfasurat ieri de catre Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’ in colaborare cu Primaria municipiului Iasi: ‘Ieri, a avut loc la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi, mai precis sectia Pascanu, o sesiune de informare a pacientilor din acest spital cu privire la riscurile privind consumul de tutun. Aceasta prezentare a fost facuta de doi angajati ai centrului nostru de la Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’ si au participat in jur de 25 de beneficiari, cu colaborarea parintelui de caritate din acest spital. Din partea Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta’ a fost parintele Sarbu Bogdan si domnul psiholog Dan Pantea, iar din partea Spitalului de Pneumoftiziologie a fost prezent parintele Vasile Nechita’.

Parintele Iulian Negru ne-a spus si care au fost activitatile antifumat ce s-au derulat astazi: ‘La penitenciar a avut loc o activitate de informare a persoanelor care sunt in detentie, atat femeilor, cat si barbatilor, de varste diferite. Pe aceasta cale ii multumim si parintelui Pavel Antoce, care este preotul capelan al penitenciarului. De asemenea, astazi a mai avut si o conferinta de presa la Prefectura Iasi, unde Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’ a avut un reprezentant in persoana drei Mihaela Simion, consilier in adictie la centrul nostru, dupa care a avut loc si o masa rotunda la care membrii participanti, toti partenerii si organizatorii si-au expus informatiile, temele si studiile privind complicatiile consumului de tutun’.

Parintele Iulian Negru, coordonator al Centrului de consiliere si reabilitare a persoanelor dependente de alcool si alte droguri din cadrul Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta’, ne-a vorbit si despre activitatile ce se vor desfasura maine, activitati ce vor marca ziua mondiala fara tutun: ‘Maine, va avea loc la Scoala Generala din Trifesti o sesiune de informare a elevilor acestei scoli. Trebuie sa spunem ca invitatia este din partea Primariei din Trifesti. Le multumim de aceasta invitatie si ne bucuram de interesul pe care il au vis-a-vis de aceasta problema, mai ales ca de cele mai multe ori consumul de tutun incepe de la varste foarte fragede. De aceea, speram ca aceste activitati sa isi atinga scopul si sa scada numarul celor care sunt afectati de consumul de tutun. In cadrul Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta’ dorim sa infiintam primul grup de suport din tara pentru dependentii de fumat. Deci, acest lucru este o noutate absoluta. Speram sa avem un parteneriat in acest sens cu Directia de Sanatate Publica, in mod special cu Centrul de renuntare la fumat’.

Comentarii Facebook


Știri recente