Mitropolia Moldovei si Bucovinei se implica impotriva traficului de fiinte umane

La Institutul Social-Pastoral ‘Sf. Nicolae’ al Arhiepiscopiei Iasilor s-a desfasurat astazi, intre orele 15.00-18.00, un nou seminar pe tema traficului de fiinte umane. Manifestarea, organizata de AIDrom, in colaborare cu Agentia Nationala de Prevenire si Combatere a Traficului de Fiinte Umane si cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei, este o continuare a programului international lansat in acest an cu scopul combaterii traficului de persoane. Mai multe detalii despre aceasta intalnire ne-a oferit directorul AIDrom, Elena Timofticiuc: ‘Intalnirea este o continuare a programului pe care l-am inceput cu privire la lupta impotriva traficului, iar in luna iunie va avea loc campionatul mondial de fotbal din Germania si cu aceasta ocazie deja multe tinere isi vad visul de a lucra, sau alte variante. Avem aceasta campanie impotriva traficului de fiinte umane, si lucram cu Iasul de foarte multi ani, iar acum am lansat aceasta campanie in cooperare cu Agentia Nationala de Prevenire si Combatere a Traficului de Fiinte Umane si cu Biserica Ortodoxa, in special cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei pentru prevenirea traficului si a tinerelor care pleaca in strainatate in cautarea unui loc de munca’.

Elena Timofticiuc ne-a spus si care sunt obiectivele actiunilor incluse in programul de prevenire si combatere a traficului de fiinte umane: ‘Noi nu suntem impotriva acestor calatorii in strainatate, ci vrem sa avertizam tinerele ca in momentul in care pleaca sa fie atente unde pleaca si cu cine semneaza un contract. De asemenea, in cadrul campaniei l-au lansat niste pliante mici care se vor pune la dispozitia tinerelor, in care se pot gasi cateva numere de telefon pentru urgenta, cu scopul de a fi ajutate. Ne adresam atat grupului tanar, cat si altor persoane care vor tranzita Germania anul acesta. Prin urmare, in cadrul programului de trafic, impreuna cu Protopopiatul Iasi I, vom organiza programe de educatie in scoli. Speram sa fie un program de succes si sa avem cat mai multe astfel de programe dezoltate in toata zona’.

La seminarul desfasurat astazi la Institutul Social-Pastoral ‘Sf. Nicolae’ din Iasi, au participat preoti, profesori si specialisti din zona, care au elaborat noi programe de combatere a traficului de persoane. ‘La Institutul Sf. Nicolae au participat persoane din organizatii nonguvernamentale, preoti, profesori ce dezvolta programul in scoli si, pe langa campania de informare, vom organiza si tematica de prezentare in scoli si in cadrul altor intalniri in protopopiatele din Iasi’, a concluzionat Elena Timofticiuc.

Comentarii Facebook


Știri recente