Mitropolia Moldovei si Bucovinei dezaproba modul in care unele televiziuni au prezentat lucrarile Sinaxei staretilor din Mitropolie

Comunicat de presa

Mitropolia Moldovei si Bucovinei dezaproba modul distorsionat in care unele televiziuni au prezentat lucrarile sinaxei staretilor si staretelor, eveniment care s-a derulat timp de doua zile (3-4 august a.c.) la Manastirea Neamt. Avind in vedere situatia creata, Mitropolia Moldovei si Bucovinei se vede nevoita sa faca urmatoarele precizari:

– la Manastirea Neamt nu a avut loc intrunirea sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, ci intrunirea staretilor si staretelor din jurisdictia administrativ-canonica a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Aceasta intrunire nu a fost convocata pentru discutarea cazului de la Manastirea Tanacu, ci a urmarit dezbaterea mai multor aspecte ale vietii bisericesti. Printre acestea amintim: intensificarea vietii liturgice si duhovnicesti din manastiri, disciplina din manastiri, intre manastiri si in afara manastirii, legatura dintre duhovnic si duhovnicie, modul in care un duhovnic trebuie sa indrume credinciosii si sa-i povatuiasca pe calea mantuirii. De asemenea, s-a pus in discutie aspectul important al retrocedarilor bunurilor bisericesti, in lumina noilor legi ale proprietatii.

Secretariatul Centrului Eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente