Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu sprijinul Fundatiei ‘Deese’ din Elvetia deruleaza un program de dotare a spitalelor iesene.

In primele 6 luni ale anului 2004 s-a derulat un program de dotare a spitalelor iesene cu paturi hidraulice si saltele importate din Germania.

Acest program a fost initiat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu sprijinul Fundatiei ‘Deese’ din Elvetia, condusa de printul Dimitrie Sturza, care a finantat cheltuielile de transport, si al Dr.Med. Radu Florin Nicolescu din Mainz, Germania.

Astfel, in lunile martie, mai si iunie ale anului 2004, patru unitati medicale: Spitalul Clinic de Urgente ‘Sfantul Spiridon’ din Iasi, Spitalul Clinic de Neurochirurgie ‘Sfanta Treime’ din Iasi, Spitalul de Boli Infectioase ‘Sfanta Parascheva’ din Iasi, Centrul Medical Ceahlau si doua unitati de asistenta medico-sociala pentru batrani au beneficiat de cele 300 de paturi hidraulice si saltele.

Cadrele didactice si studentii de la Uiversitatea de Medicina si Farmacie ‘Gr.T. Popa’ din Iasi au beneficiat de colectia completa a revistei medicale ‘The New England Journal of Medicine'(1969-2004).

Prin acest gen de programe, Mitropolia Moldovei si Bucovinei doreste sa-si aduca contributia la imbunatatirea conditiilor de cazare si tratare a pacientilor oferite de sistemul public de sanatate.

Comentarii Facebook


Știri recente