Mitropolia Moldovei si Bucovinei aniverseaza astazi 13 ani de la intronizarea Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Daniel

Astazi se implinesc 13 ani de la intronizarea Inalt Prea Sfintitului Daniel ca Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Inalt Prea Sfintitul Daniel a fost intronizat la 1 iulie 1990, ca Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Cu ocazia acestei aniversari, astazi, incepand cu ora 9:00, la Catedrala Mitropolitana din Iasi s-a savarsit Sfanta Liturghie de catre un sobor de preoti, membri ai Centrului Eparhial Iasi, in frunte cu Prea Cucernicul Parinte Mihai Vizitiu, consilier cu probleme de invatamant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Dupa Sfanta Liturghie s-a oficiat o slujba de Te-Deum in cinstea acestui eveniment de un sobor e preoti si diaconi in frunte cu Parintele Arhimandrit Varlaam Merticariu, vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. La sfarsitul slujbei de Te-Deum, Prea Cucernicul Parinte Nicolae Dascalu, consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a tinut un cuvant in care a subliniat cateva aspecte legate de activitatea Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Daniel din cei 13 ani de arhipastorire, aratand ca: ‘Sarbatoarea intronizarii arhipastorului nostru este o sarbatoare a intregii Eparhii, o sarbatoare a demnitatii noastre inaintea lui Dumnezeu si a bucuriei crestine in comuniunea Mantuitorului Iisus Hristos. Biserica se implica astazi in societate tocmai pentru a arata ca dincolo de grijile noastre materiale trebuie sa cautam puterea Duhului Sfant, cea care aduce vindecare, care este adevarata bogatie spirituala. Desi Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, este plecat in strainatate intr-o misiune importanta pentru Biserica noastra, noi sarbatorim aceasta zi de 1 iulie prin rugaciune. De fapt, darul cel mai frumos si mai curat pe care noi il putem face cuiva, si in primul rand Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, este darul acela al rugaciunii curate, al rugaciunii smerite pe care noi o inaltam la Dumnezeu pentru sanatatea Inalt Prea Sfintitului Daniel, pentru sanatatea si binecuvantarea tuturor colaboratorilor Inalt Prea Sfintiei Sale, precum si a tuturor credinciosilor din Arhiepiscopia Iasilor. Stim cu totii cata ravna, cata jertfelnicie pune Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel pentru a pastra si pentru a ridica tot mai mult demnitatea Bisericii din acest colt de tara. Inalt Prea Sfintitul Daniel este unul dintre reprezentantii de frunte ai Ortodoxiei romanesti si universale. Chiar in aceste zile, Inalt Prea Sfintia Sa reprezinta Biserica Ortodoxa Romana la o conferinta internationala care are loc in Nordul Europei, in Norvegia, unde sustine cu credinta, demnitate si devotament Ortodoxia.’,

Comentarii Facebook


Știri recente