Mitropolia Moldovei si Bucovinei a organizat aseara Concursul Coral ‘Dumitru Staniloae’ al Seminariilor Teologice Liceale Ortodoxe.

La Liceul de Arte ‘Octav Bancila’ s-a desfasurat aseara incepand cu orele 19.00, Concursul Coral ‘Dumitru Staniloae’. Manifestarea a fost organizata de Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu ocazia Centenariului ‘Dumitru Staniloae’. In cadrul concursului au participat 9 coruri ale Seminariilor Teologice Liceale Ortodoxe din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Parintele Mihai Vizitiu, consilier pe probleme de invatamant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a prezentat premiile care s-au decernat aseara: ‘Premiul al III-lea in valoare de 10.000.000 lei a fost atribuit corului Seminarului Teologic Liceal ‘Cuvioasa Parascheva’ de la Manastirea Agapia. Premiul al II-lea in valoare de 20.000.000 lei se acorda Seminarului Teoloogic Liceal ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi. Premiul I in valoare de 30.000.000 lei se acorda Seminarului Teologic Liceal ‘Sfantul Ioan Gura-de-Aur’ din Husi.’

De asemenea, s-au acordat si diplome de participare celorlalte 6 coruri ale Seminariilor Teologice Liceale Ortodoxe. In cadrul acestui concurs s-au acordat si 2 distinctii de vrednicie de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, urmatoarelor persoane: doamnei Dana Luis Barnea, directoarea Liceului de Arte ‘Octav Bancila’ din Iasi si domnului Marin Panzariu, director adjunct al aceluiasi liceu, pentru sprijinul deosebit in organizarea acestei manifestari. Parintele consilier pe probleme de invatamant din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei Mihai Vizitiu a mai adaugat ca probele de concurs au constat si in interpretarea a unor piese compuse de Gavriil Musicescu si a unei piese religioase numita ‘Dogmatica’.

Aceasta manifestare s-a incheiat cu un scurt cuvant de multumire adresat celor care au sprijinit organizarea si desfasurarea concursului. Radio Trinitas a transmis in direct acest concurs de muzica religioasa.

Comentarii Facebook


Știri recente