Mitropolia Basarabiei va cere Guvernului Republicii Moldova de la Chisinau restituirea tuturor proprietatilor confiscate in 1940 de regimul sovietic.

Mitropolia Basarabiei, subordonata Bisericii Ortodoxe Romane, a informat Comitetul de Ministri al Consiliului Europei ca va cere Guvernului Republicii Moldova de la Chisinau restituirea tuturor proprietatilor confiscate in anul 1940 de regimul sovietic.

Membrul Consiliului Eparhial al Mitropoliei Basarabiei, Vlad Cubreacov, a declarat ca e vorba de sute de milioane de Euro, deoarece Mitropolia a detinut banci, tipografii, fabrici, terenuri agricole, paduri, iazuri, orfelinate, Facultati de Teologie, precum si Seminare Teologice.

Mitropolia Basarabiei a mai cerut Consiliului Europei sa continue monitorizarea modului in care sunt executate deciziile Curtii Europene de catre autoritatile moldovenesti, intrucat, potrivit lui Vlad Cubreacov: ?Exista multiple practici de persecutii salbatice a enoriasilor Mitropoliei Basarabiei din partea puterii de stat’.

Reprezentatul Chisinaului la Consiliul Europei, Alexei Tulbure, a declarat ca pretentiile Mitropoliei Basarabiei nu sunt intemeiate, pentru ca in Republica Moldova nu exista o lege privind retrocedarea proprietatilor.

Comentarii Facebook


Știri recente