Mitropolia Basarabiei organizează o amplă campanie de ajutorare a victimelor inundațiilor

Mitropolia Basarabiei prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia” organizează o amplă campanie de ajutorare a victimelor inundațiilor din ultimele zile.

Mitropolia Basarabiei prin intermediul Misiunii Sociale Diaconia, organul său social, a lansat o inițiativă de susținere a sinistraților din nordul Republicii care au suferit în urma ploilor din ultimele zile. Astfel Mitropolia Basarabiei se solidarizează cu persoanele aflate în suferință din zonele afectate de inundațiile catastrofale din ultima perioadă, într-un gest menit să sprijine material pe cei care au suferit pierderi mari cauzate de ploi.

Mitropolia Basarabiei vine astfel în ajutorul sinistraților prin lansarea unei campanii de strângere de fonduri menite să contribuie la atragerea sumelor necesare atât pentru acordarea ajutoarelor de primă necesitate, cât și la reconstrucția unui număr cât mai mare de locuințe din regiunile de calamitate.

În acest scop Mitropolia Basarabiei a emis o circulară care a fost trimisă tuturor parohiilor în care se face apel la solidaritate către toți preoții și credincioșii.

Misiunea își arată disponibilitatea de a colabora și cu autoritățile locale pentru a veni în sprijinul sinistraților și face pe această cale un apel la toate patronatele pentru a-și mobiliza alături de noi toate resursele umane și materiale în scopul depășirii acestei grave crize.

Începând de luni, 28 iulie, toți cei care doresc să se implice in aceasta campanie pot face donații în bani pentru fondul special la

BC „Victoriabank” S.A.

Cod bancar VICBMD2X416

Cont MDL 225110000186757

Misiunea Socială „Diaconia” vor face public modul de gestionare a fondurilor colectate.

Potrivit datelor oferite de Serviciul Protecție Civilă și Situații Excepționale, în prezent peste 500 de case din 8 raioane din Nordul țării au fost inundate după ce apa în râurile Prut și Nistru s-a revărsat din albie. Multe dintre ele au fost distruse complet. Victime omenești nu sunt. Din zonă au fost evacuate mai bine de 1000 de persoane. La fel au fost distruse drumuri și terenuri agricole.

Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente