Mitropolia Basarabiei în sprijinul tinerilor

De șapte ani, Misiunea socială „Diaconia”, a Mitropoliei Basarabiei, desfășoară tabere de vară în mai multe localități basarabene, în care tinerii din aceste localități vor fi implicați în activități recreative și social-filantropice pentru a-i conștientiza de necesitatea și însemnătatea voluntariatului și a solidarității, informează Ziarul Lumina.

Modul în care se vor desfășura aceste tabere ale solidarității ni l-a precizat Anna Zastavnețcaia, responsabil al Misiunii sociale ‘Diaconia’ cu relațiile publice. ‘Taberele solidarității sunt tabere de zi, ce presupun realizarea activităților recreative pentru copiii din comunitate, în prima parte a zilei, și a activităților sociale, după prânz. Un grup mixt de voluntari, din Italia și Republica Moldova, dau viață acestui ‘scenariu’, iar preotul paroh din localitate este persoana de referință pentru implementarea proiectului și relaționarea dintre grupul de voluntari și localnici. Fiecare tabără durează câte o săptămână, iar elementul inedit al acestui proiect este aclimatizarea fantastică: o poveste care devine subiectul taberei și ale cărei episoade sunt tematica activităților din fiecare zi’.

Înainte de desfășurarea acestor tabere, 30 de voluntari din Chișinău, Orhei și Fetești prezintă, timp de trei zile, celorlalți tineri ai fiecărui centru parohial modul de organizare eficientă a jocurilor pentru copii, calitățile unui bun animator și importanța voluntariatului, a lucrului în echipă și a taberelor pentru comunitate. Prima etapă de formare se desfășoară azi în orașul Orhei, după care urmează Coșcalia, în perioada 10-12 iulie. Taberele de vară ale Misiunii sociale ‘Diaconia’ se vor desfășura în lunile iulie-august, în patru localități: Manta, Răzălăi, Fetești și Orhei, în parteneriat cu două organizații italiene: Caritas Ambrosiana și Bambini in Romania.

Comentarii Facebook


Știri recente