Mitropolia Banatului a deschis un centru de zi pentru copiii infectati cu HIV

La 10 iulie 2003, la Timisoara, Mitropolia Ortodoxa a Banatului a inaugurat Centrul comunitar ‘Speranta in viitor’, destinat copiilor infectati cu HIV sau bolnavi de SIDA.

Centrul de zi este un spatiu ultramodern, unde circa 100 de copii aflati in situatia aceasta din neglijenta unor cadre medicale sau a propriilor lor parinti, vor primi asistenta psihologica, medicala si religioasa din partea unui personal calificat, vor putea participa la diferite activitati de grup, vor avea acces la Internet. In titulatura centrului se regaseste numele asociatiei pe care parintii acestor copii au infiintat-o in urma cu doi ani pentru a le apara drepturile.

Initial, departamentul de asistenta sociala din cadrul Arhiepiscopiei Timisoarei, tinand de Mitropolia Banatului, a dezvoltat proiectul ‘Bunul Samaritean’, prin care a acordat ajutoare materiale si asistenta spirituala familiilor acestor copii. Pentru infiintarea Centrului comunitar de zi, care a costat un miliard de lei, Arhiepiscopia Timisoarei a primit sprijin din partea Asociatiei Romano-Catolice de Caritate ‘Renovabis’, din Germania, si de asemenea din partea a 17 societati comerciale din vestul Romaniei si a autoritatilor judetene si municipale. Centrul este condus de Pr. Cristian Pavel, care lucreaza la Directia Generala pentru Protectia Copilului a judetului Timis.

Comentarii Facebook


Știri recente