Mitinguri aviatice și slujbe de pomenire pentru eroi, de ziua Sfântului Ilie

Luni, 20 iulie a.c., de ziua Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul Aviației militare și civile, la Monumentul Eroilor Aerului din București, de pe Bulevardul Aviatorilor, a avut loc o ceremonie militară și o slujbă de pomenire a eroilor.

La evenimentul organizat de Statul Major al Forțelor Aeriene, care a început la ora 9:00, au fost depuse coroane de flori, iar formații de aeronave de tipul IAR-330 SOCAT și C-130 „Hercules”, din Baza 90 Transport Aerian, MiG-21 Lancer, aparținând Bazei 86 Aeriene, și IAR-99 ȘOIM, de la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene, au survolat Bulevardul Aviatorilor dinspre Palatul Victoria către Piața Presei Libere. Au evoluat, de asemenea, formații de elicoptere EC-135, MI-8 și MI-17, aparținând Ministerului Administrației și Internelor.

Aceste aparate de zbor ale unității de aviație a Ministerului Internelor și Reformei Administrative și ale Aeroclubului României au executat salutul tradițional la verticala monumentului, în onoarea eroilor aerului.

La finalul acestor demonstrații, oficiali români și străini, reprezentanți ai asociațiilor de veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere și reprezentanți ai autorităților locale au luat parte la slujba de pomenire a eroilor.

În garnizoanele din țară, Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene a fost sărbătorită în bazele aeriene și la Academia Forțelor Aeriene prin organizarea Zilei Porților Deschise, unde au fost prezentate aeronave militare în expoziție statică și în zbor.

În perioada interbelică, România era a cincea putere aviatică a lumii, după Franța, Anglia, Germania, Statele Unite ale Americii și înaintea Uniunii Sovietice. Acest loc este dat de marile realizări ale constructorilor de avioane și ale piloților români. În spiritul acestor tradiții, aviatorii români organizează în fiecare an, de ziua Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, mitinguri aviatice.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente