Misiune prin cateheză în parohia Sfântul Ilie din Botoșani

Parohia ‘Sfântul Ilie’ din Botoșani are, de la începutul acestei luni, un centru catehetic pentru întâlnirile cu enoriașii de toate vârstele, informează „Ziarul Lumina”. Sala în care funcționează centrul este dotată cu mobilier și aparatură pentru proiecțiile video.

În cadrul complexului parohiei ‘Sfântul Ilie’ din Botoșani funcționează, de săptămâna trecută, un centru catehetic pentru copii și tineri, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Acest centru este dedicat catehizării credincioșilor de toate vârstele, fiind înființat și pentru derularea altor activități cultural-misionare. Lângă sala unde funcționează centrul se află biblioteca parohială, dar și alte anexe necesare parohiei. Încăperea este dotată cu sistem de sonorizare, videoproiector și mobilier nou. Slujba de sfințire a fost oficiată pe 3 mai 2012, în prezența unui grup de tineri din parohie. Cu acest prilej a avut loc prima cateheză intitulată ‘Cum ne ascultă Dumnezeu rugăciunile?’. Au fost rulate câteva proiecții video, urmate de discuții cu tinerii. ‘Ne-am propus ca în fiecare săptămână să avem câte o întâlnire, joi (pentru tineri), vineri (pentru copii) și duminică (pentru credincioșii parohiei). Dorim ca în continuare, indiferent de perioada anului, întâlnirile să aibă loc, pentru a face misiune prin cateheză. Vor fi înființate cercuri de pictură bisericească, de muzică bisericească, de literatură și de șah’, a explicat pr. paroh Lucian Leonte, care este și protopop al Protopopiatului Botoșani. Copiii și tinerii din parohie au fost invitați prin intermediul enoriașilor la orele de cateheză.

‘Școală după școală’ pentru elevii care au nevoie de meditații

În perioada următoare vor fi intensificate colaborările cu profesorii de religie care predau la școlile din parohia ‘Sfântul Ilie’ din Botoșani. ‘Avem profesori care au promis că se pot implica în mod voluntar în programul ‘Școală după școală’ pe care dorim să-l implementăm. Programul va fi adresat în primul rând elevilor care au nevoie de ore de meditație pentru examene. Era necesar să avem un spațiu adecvat pentru centrul catehetic pentru ca întâlnirile să fie cu adevărat eficiente’, a adăugat pr. paroh Lucian Leonte.

Odată cu înființarea centrului catehetic al parohiei ‘Sfântul Ilie’ din Botoșani a fost lansat site-ul http://parohiasfilie.ro. Pagina de internet amintită cuprinde informații cu privire la activitatea culturală, catehetică, administrativă, dar și date despre istoricul Bisericii ‘Sfântul Ilie’. ‘Site-ul parohiei noastre este un mijloc de prezentare a activităților care se realizează la parohia noastră. Această pagină de internet este o încurajare pentru tinerii și credincioșii care participă la întâlnirile săptămânale. Un rezumat al primei întâlniri catehetice se află deja pe site-ul parohiei. Pagina de internet va fi promovată și în rândul enoriașilor noștri. Chiar am avut solicitări din străinătate ale credincioșilor noștri care sunt interesați de activitatea parohiei’, a explicat pr. paroh Lucian Leonte.

Comentarii Facebook


Știri recente