Misiune comună în combaterea sărăciei

Aproape 200 de invitați, oameni politici, reprezentanți ai cultelor, oameni de cultură și membri ai diferitelor ONG-uri, precum și invitați din străinătate s-au întâlnit ieri, 4 octombrie, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui eveniment anual numit ‘Micul dejun cu rugăciune’.

Acțiunea organizată de Grupul Ecumenic de Rugăciune din cadrul Parlamentului României se află în acest an la a VII-a ediție și constituie o tradiție în majoritatea parlamentelor europene, cât și în unele state asiatice și în Congresul Statelor Unite ale Americii.

Reprezentantul Patriarhiei Române la acest eveniment a fost Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, care a rostit o rugăciune în deschiderea evenimentului, după care a transmis salutul și binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a vorbit despre importanța cooperării dintre Stat și Biserică pentru combaterea sărăciei, potrivit Ziarul Lumina.

‘Tema de discuție din acest an, ‘Biserica și statul: misiune comună în combaterea sărăciei’, a fost provocată de un fenomen îngrijorător nu numai în țara noastră, ci în mai toate țările lumii, și anume accentuarea sărăciei în rândul populației. Din punct de vedere duhovnicesc, putem identifica două cauze ale sărăciei: lăcomia unora și lenea altora, păcate deopotrivă condamnate de Sfânta Scriptură și de Biserică. Printr-o educație creștină corespunzătoare pornită chiar din școală, la maturitate toți trebuie să știe să fie harnici și cinstiți și să își asigure cele necesare traiului decent prin muncă cinstită. Dacă vom reflecta cu responsabilitate și vom și acționa în acest sens, sunt convins că, încet-încet, fenomenul sărăciei în România va fi mult diminuat. Îmi exprim speranța că această cooperare va fi posibilă și în continuare, cu rezultate bune, și vă încredințez de toată disponibilitatea Bisericii Ortodoxe Române în desfășurarea acestui proces’, a spus Preasfințitul Ciprian Câmpineanul în cuvântul său.

La sfârșitul gustării, invitații au participat la o dezbatere privind colaborarea dintre Biserică și Stat pentru combaterea sărăciei. Au luat cuvântul la discuții numeroși oameni de cultură și reprezentanți ai statului și cultelor deopotrivă, iar din partea Patriarhiei Române au contribuit George Grigoriță, consilier patriarhal în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod, și părintele Ion Armași, secretarul cancelariei Sectorului Comunități externe al Patriarhiei Române.

‘În ultimii șapte ani, Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României a organizat acest simbolic mic dejun cu rugăciune, care este o acțiune în care ne rugăm în primul rând pentru pacea lumii, și mai ales pentru ca liderii politici să dobândească mai multă responsabilitate, atât în fața oamenilor, cât și a lui Dumnezeu’, a declarat Petru Andea, lider al Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României.

Comentarii Facebook


Știri recente