Misiune a corului Catedralei episcopale din Caransebeș în Serbia

Corul Catedralei episcopale ‘Învierea Domnului’ din Caransebeș va vizita lunea aceasta, de praznicul Sfintei Treimi, localitatea Deliblata din Serbia, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Vizita este cu prilejul hramului bisericii din localitatea aflată sub oblăduirea Episcopiei Dacia Felix, urmând să dea răspunsurile la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Daniil, chiriarhul locului.

Deși corul noii Catedrale episcopale din Caransebeș este tânăr, a mai avut reprezentări și participări la activități pastoral-misionare în Banatul Sârbesc, de fiecare dată ducând gândul frățesc al românilor din Episcopia Caransebeșului, împreună cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, Episcopul Caransebeșului, din a cărui încredințarea au participat de fiecare dată.

Înființat în anul 2010, la inițiativa chiriarhului locului, corul Catedralei episcopale din Caransebeș s-a născut din dorința de a împodobi slujbele la noua Catedrală episcopală, târnosită în luna septembrie 2010 de către Patriarhul României. Inițiat de prof. univ. dr. Dumitru Jompan, ulterior preluat și instruit de diaconul Gheorghe Tistu, corul a debutat prin participarea la diferite festivaluri corale din țară, iar începând din Duminica a III-a a Postului Mare cântă la fiecare Sfântă Liturghie din duminici și sărbători la Catedrala episcopală.

Parohia ortodoxă română din Deliblata este păstorită de preotul Ioan Micu, fiu al Eparhiei Caransebeșului și absolvent al Seminarului Teologic ‘Episcop Ioan Popasu’, precum și al Facultății de Teologie din Caransebeș. Acesta a fost numit și hirotonit de către chiriarhul Eparhiei Dacia Felix, pentru românii ortodocși din Timoc, mai apoi fiind transferat la Parohia Deliblata din Banatul Sârbesc.

Comentarii Facebook


Știri recente