Misiune a copiilor din Șiria în Parohia Chesinț din Protopopiatul Lipova

Credincioșii Parohiei Chesinț, Protopopiatul Lipova, au trăit alături de preotul paroh Aurelian Popa momente de înălțare duhovnicească, duminică, 29 iulie 2012, prilejuite de prezența Corului de copii ‘Arhanghelii’ al Bisericii Ortodoxe din Șiria, coordonați de către preoteasa Angela Botezatu și preotul Iulian Dimitrie Botezatu, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Copiii înveșmântați în straie de sărbătoare specifice meleagurilor șiriene au trezit în sufletul credincioșilor prezenți în sfântul lăcaș un sentiment profund de adâncă emoție exprimat de legătura deosebită dintre spiritualitate și tradiția strămoșească. Biserica a avut o contribuție definitorie în păstrarea unității și identității poporului român într-un climat adesea perturbat de tensiuni și de aceea acum este imperios necesar să ne întoarcem la valorile promovate de înaintașii noștri. Copiii au cântat imne liturgice pentru ca mila Bunului Dumnezeu să se reverse peste cei prezenți.

Preotul Iulian Botezatu a rostit cuvântul de învățătură la Duminica a VIII-a după Rusalii (a Înmulțirii pâinilor), unde a făcut referiri la misiunea apostolatului social, datorie care trebuie împlinită de fiecare credincios în parte. Bucuria credincioșilor a continuat și după încheierea Sfintei Liturghii pentru că au ascultat un buchet de pricesne oferite de corul de copii. Preotul Aurelian Popa a mulțumit copiilor pentru răspunsurile oferite la Sfânta Liturghie și a rugat pe Bunul Dumnezeu să le călăuzească pașii și să-i întărească în credința ortodoxă.

La final, copiii împreună cu cei care i-au însoțit au fost invitați la o agapă pregătită cu multă dragoste de către părintele paroh Aurelian Popa.

Comentarii Facebook


Știri recente